Näin pääset mukaan Lehdon toimintaan

Tälle sivulle on koottu infoa Lehdon keskustelufoorumeista, toiminnasta ja palveluista. Tiedotus tapahtuu näiden www-sivujen, jäsenlistan, jäsenlehden sekä Facebookin kautta.

IMG_0114

Facebook-sivu
Lehdon virallinen sivu Facebookissa. Ajankohtaista asiaa Lehdosta. Sivu näkyy myös henkilöille joilla ei ole omaa Facebook-tunnusta.

Facebook-ryhmä
Facebookin ryhmään ovat tervetulleita keskustelemaan kaikki kiinnostuneet, eivät vaan yhdistyksen jäsenet.

Facebook-ryhmä aktiiveille
Facebookissa on Lehdon aktiivitoimijoille oma suljettu ryhmä, jossa suunnitellaan tulevia tapahtumia. Kysy pääsyä ryhmään tiedotukselta: tiedotus@lehto-ry.org

irc-kanava
#lehto (Ircnet-verkko)

Yhdistyksen irc-kanava #lehto löytyy Ircnetistä. Irc on reaaliaikainen keskustelukanava. Lue lisää irkkaamisesta Irc-gallerian oppaasta ja tule mukaan rupattelemaan kanavalle!

IMGP9427

Paikallisvastaavat
Lehdolla on paikallisvastaavia ympäri Suomea. Paikallistavastaavaan voi ottaa yhteyttä ja kertoa mistä on kiinnostunut. Kun paikallisvastaava saa riittävästi yhteydenottoja kiinnostuneilta ihmisiltä, hän voi järjestää tapaamisia. Sitä odotellessa tehtävään kuuluu tiedonvälitys, ihmisiin tutustuminen ja mahdollisesti myös tutustuttaminen toisiinsa. Mahdollisissa medialta tulevissa yhteydenotoissa tiedottaja auttaa tarvittaessa. Jos omalla paikkakunnallasi ei ole kontaktia, voit laittaa viestiä naapurikaupunkiin. Tai tarjoutua itse toimimaan paikkakuntasi yhteyshenkilönä.

Paikallisvastaavat on listattu Kontakti-sivulle

Tapahtumat
Vaikka paikkakunnallasi ei olisi paikallisvastaavaa, voidaan siellä silti järjestää Lehdon tapahtumia. Kannattaa kirjoittaa sähköpostia jäsenlistalle ja kysellä muita samalla alueella asuvia. Myös tiedottajalle voi laittaa suoraan viestiä ja toiveita tapahtumien suhteen. Esimerkiksi Lehdon hallituksesta löytyy paljon kiinnostunutta väkeä, joka voi kiertää eri paikkakunnilla pitämässä eri aiheista teemamiittejä.

Osa Lehdon tapaamisista on sosiaalisia kokoontumisia tutustumisen merkeissä, toisissa käsitellään jotakin teemaa. Toisinaan järjestetään myös työpajoja tai rumpupiirejä. Tapaamisiin osallistuminen ei edes vaadi Lehdon jäsenyyttä kuin aivan poikkeustapauksissa, ja monissa kaupungeissa tehdään yhteistyötä muiden pakanayhdistysten kanssa. Lehto järjestää vuosittain valtakunnallisia tapahtumia, kuten Halloween-naamiaisia tai leirejä.

Hyväntekeväisyys
Lehto tekee hyvää! Haluamme toteuttaa yleishyödyllisen yhdistyksen asemaamme tiedottamisen ja tapahtumien lisäksi teoilla, jotka tuottavat hyvää mieltä ja konkreettista apua vähäosaisille sekä luonnolle. Valitsemme suunnilleen vuosittain isomman hyväntekeväisyyskohteen, johon kohdistamme ponnistukset. Sen lisäksi järjestämme siivoustempauksia luonnossa ja avustamme mahdollisuuksien mukaan muita kohteita. Lue lisää hyväntekeväisyysprojekteista ja tule mukaan!

Luottamustehtävät
Lehto ry:n jäsenillä on mahdollisuus pyrkiä vuosittain yhdistyksen hallitukseen. Hallitus valitaan syyskokouksessa. Mukaan pääsy ei edellytä vuosikokoukseen osallistumista henkilökohtaisesti! Kokousteknisistä syistä hallituksen varsinaisten jäsenten määrä pyritään pitämään suppeana. Hallitukseen valitaan myös varajäseniä.Paikallisvastaavat ovat yhdistyksen toimihenkilöitä, joten heidät nimittää hallitus. Ja aktiivinenhan voi tietysti olla kuka vaan, osallistumalla ja puhumalla suunsa puhtaaksi niin risuista kuin ruusuistakin.

Materiaalin jakaminen
Lehdolla on painettuja käyntikortteja ja esitteitä, joita voit jättää paikkakuntasi kirjastoon tai vaikka esoteeriseen divariin. Materiaali on tarkoitus jättää sopivaan paikkaan tai infotaululle, mutta sitä ei jaeta kädestä käteen ihmisille. Voit pyytää kasan käyntikortteja ja esitteitä postitse osoitteesta tiedotus@lehto-ry.org.
seita

Tule tekemään Seitaa
Seita-lehti on valtakunnan laajalevikkisin pakanallinen julkaisu. Seidan toimitus ottaa mielellään vastaan juttuja, mielipidekirjoituksia, artikkeleita ja juttuvinkkejä. Lue tarkemmat ohjeet Seita-lehden sivuilta.

Kaikki toiminta Lehdossa perustuu vapaaehtoistyöhön. Ilman aktiivisia ihmisiä, talkootyötä ja osallistumisen intoa yhdistys ei pyörisi ollenkaan. Tervetuloa mukaan toimintaan – pienikin apu on iso asia!

Lisätietoja:
Tiedotus@lehto-ry.org

Tallenna