Tapahtumat

Lehdon tapahtumat ovat avoimia kaikille kiinnostuneille. Tervetuloa tutustumaan toimintaan ja osallistumaan leireille ja tempauksiin. Miitti tarkoittaa avointa tapaamista, jossa vietetään aikaa yhdessä rupatellen – yleensä ennalta sovitusta luonnonuskontoihin liittyvästä teemasta.

Lehto Oulun Pakanallisilla myyjäisillä 18.11.2017

Lehto ry osallistuu Oulun Pakanallisille myyjäisille 18.11.2017. Myynnissä Seita-lehden irtonumeroita ja Lehto-aiheisia tuotteita. Tapahtuman järjestää Osuuskunta Tulikipuna osoitteessa Sorvarintie 5, Oulu.  Tapahtuma on kävijöille maksuton ja kaikille avoin. Tervetuloa la 18.11.2017 klo 12 eteenpäin! Lisätietoa tapahtuman facebook-sivulta.

Lehdon rumpupiirit Helsingissä Pauligin huvilalla 20.9.2017 alkaen

Suomalaisen luontoviisauden rumpupiirit käynnistyvät Pauligin huvilalla keskiviikkona 20.9.2017 kello 18. Osoite on Mechelininkatu 36. Rumpupiirien vetäjänä toimii Virve Kallio, ja ensimmäisen kokoontumisen aiheena on yhteys omiin haltijoihin.

Suomalainen luontoviisaus pohjaa suomalaisugrilaiseen samanismiin sekä suomalaiseen vanhaan tietäjä- ja parantajaperinteeseen ja kansanuskomuksiin. Rumpupiirissä näitä ikivanhoja maailmankuvan aineksia nostetaan esille voimaksi ja viisaudeksi nykymaailman haasteisiin ja vahvistamaan luonto- ja haltiasuhdettamme, yhteyttä elämänvoiman suureen kokonaisuuteen aina syntyihin syviin saakka. Yhteen kokoontuminen on osaltaan esivanhempien, tämän ajan suomalaisten ja meidän jälkeemme tulevien tiedon ja taidon vaalimista, muistamista ja syventämistä.

Rumpupiiri alkaa klo 18 ja toivomme, että jokainen osallistuja tulee ajoissa paikalle, sillä suljemme ovet viimeistään 18:15 eikä kesken rumpupiirin voi enää saapua. Pidämme tarvittaessa aluksi pienen tutustumiskierroksen, Virve kertoo illan aiheesta lyhyesti ja sen jälkeen teemme rummutuksen, johon jokainen voi osallistua omalla rummulla, helistimellä, laulamalla tai ihan vain rentoutumalla ja olemalla läsnä.

Jokaisen rumpupiirikerran päätarkoituksena on tutustuminen ja yhteyden luominen omiin haltioihin, voimavaroihin ja sisäiseen luontoomme, joka yhdistää meidät osaksi suurempaa kokonaisuutta, elämänverkkoa. Ne, joille rumputyöskentely on jo tuttua voivat myös halutessaan työstää omia kysymyksiään tai aiheitaan syvemmin rummutuksen aikana. Rumpupiirin ohjaaja vastaa turvallisesta ja luottamuksellisesta ilmapiiristä, pitää tahtia yllä, aloittaa ja lopettaa piirin kiittämällä meitä auttavia haltijoita ja esivanhempia.

Rumpupiiriseremonian kuvasto liittyy suomalaiseen mytologiaan ja vanhaan arkaaiseen/samanistiseen maailmankuvaan, mutta osallistujilla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta suomalaisesta samanismista tai perinteestä. Avoin mieli riittää. Kunnioitamme toisiamme työskentelemällä yhdessä. Rummutuksen jälkeen varaamme aikaa keskustelulle ja kokemusten jakamiselle.

Ota mukaan oma kannus (rumpu) tai helistin, jos sellaisen omistat (ei ole välttämätön, osallistua voi toki myös ilman). Kannattaa ottaa myös istumatyyny/viltti ja huivi tai jokin muu silmäsuojus keskittymistä lisäämään sekä mukavat rennot vaatteet.
Voit tuoda myös jonkin itsellesi tärkeän pienen esineen (luonnonesine, koru tai vaikkapa vuodenaikaan sopiva luonnonaarre tms.) yhteiselle keskusalttarille yhteisöllisyyttä vahvistamaan ja latautumaan rumpupiirin voimasta.

Rumpupiiri on maksuton. Pientä naposteltavaa saa tuoda yhteiseen teetarjoiluun halutessasi. Rumpupiiri on myös ehdottomasti päihteetön! On hyvä olla käyttämättä päihteitä myös rumpupiiriä edeltävänä päivänä.

Huom! Iilmoita tulostasi Virvelle sähköpostitse osoitteella arposia(at)gmail.com keskiviikkoaamuun klo 12 mennessä. Paikalle mahtuu max 25 osallistujaa. Otathan tämän huomioon ilmoittautuessasi ja ilmoittaudu vasta, kun olet varma tulostasi. (Saat vahvistusviestin viimeistään keskiviikkona kello 16 mennessä, jos mahdut mukaan.)

Jos et ole osallistunut Virven vetämään rumpupiiriin aiemmin, liitä viestiisi myös pieni esittely itsestäsi.

Seuraavien rumpupiirien päivämäärät ovat:
11.10.
25.10.
22.11.
20.12

(Jokaiseen rumpupiiriin ilmoittaudutaan erikseen.)

Huom! Seidassa kerrotuista tiedoista poiketen Merel Ahtinen ei vedä tänä syksynä rumpupiirejä.

Tule sellaisena kuin olet.

Lehto ry Pakanallisilla syysmessuilla Helsingissä 23.-24.9.2017

Lehto ry on mukana Pakanallisilla syysmessuilla Helsingissä, Suvilahden Kattilahallissa 23.-24.9.2017. Lehdon pisteestä voi ostaa Seita-lehden irtonumeroita ja Lehto-aiheisia tuotteita. Olet myös tervetullut tuomaan omia tuotteitasi myyntiin (jäsenet) ja päivystämään Lehdon pisteessä, ota yhteys puheenjohtajaan sopiaksesi tästä. Lauantaina 23.9. Katariina Krabbe pitää luennon, jossa käsitellään mm.  seuraavia aiheita: Minkälaisia henkisiä polkuja luonnonuskonnot ovat? Mistä kulttuuritraditioista tai aatesuuntauksista ne ammentavat? Minkälaisia arvoja luonnonuskovilla on? Keitä he ovat? Missä ja miten he harjoittavat uskontoaan? Mistä heidät löytää? Sunnuntaina 24.9. Susan Ketonen ohjaa rumpupiirin syyspäiväntasauksen teemoissa. Lämpimästi tervetuloa! Tarkemmat ohjelmatiedot messujen sivuilla: pakanallisetmessut.fi

Tervetuloa syysleirille Parkanoon 8.-10.9.2017

Lehdon syysleiri järjestetään tänä vuonna 8.-10.9. Parkanossa Vahojärven leirikeskuksessa.

Ohjelmassa yhdessäolon lisäksi mm. syyskokous, saunomista, rummuttelua ja piirejä. Ohjelma tarkentuu lähempänä ajankohtaa. Leirillä on tarjolla hyvää vegaaniruokaa, joka sisältyy leirin hintaan. Leiri on päihteetön.

Vahojärven leirikeskus sijaitsee luonnonkauniilla paikalla Hankojärven rannalla 16 km Parkanon keskustasta. Tilaa löytyy n. 50 henkilölle. Rantasaunassa lämpiävät löylyt ja nuotiopaikkojakin löytyy. Kimppakyytejä järjestellään lähempänä leiriä.

Osallistumismaksut:

Jäsenhinta: aikuiset 25 e (pariskunta-alennus: yhteensä 40 e), lapset 10 e
Hinnat muilta: aikuiset 35 e, lapset 15 e
Vanhempiensa pedissä yöpyvät pienet lapset maksutta.

Ilmoittaudu leirille 15.8. mennessä osoitteella lehto(at)lehto-ry.org. Leirillä tarjotaan kaikille vegaaniruokaa. Ilmoita mahdolliset muut ruokavaliotoiveet sekä allergiat ilmoittautuessasi. Ilmoita samalla mukaan tulevien lasten iät ja nimet.

Lämpimästi tervetuloa leirille!

Tervetuloa kevätkokoukseen

Tervetuloa Lehto – Suomen Luonnonuskontojen yhdistys ry:n kevätkokoukseen Tampereelle, olotila Moyoon. Aloitamme päivän kello 13.00 Äiti Maa -meditaatiolla, jonka vetää Marja Hirvi. Meditaatio kestää kello 15.00 asti, jonka jälkeen ruokailemme. Varsinainen kevätkokous alkaa kello 15.30.

Aika: Lauantai 22.4.2017  klo 13–18.00, kevätkokous alkaa kello 15.30
Paikka: Olotila Moyo, Tuomiokirkonkatu 1, 33100 Tampere

Kokouksen esityslista:

  1. kokouksen avaus
  2. valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja tarvittaessa kaksi ääntenlaskijaa
  3. todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
  4. hyväksytään kokouksen työjärjestys
  5. esitetään tilinpäätös, vuosikertomus ja toiminnantarkastajien/tilintarkastajien lausunto
  6. päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille
  7. muut asiat
  8. kokouksen päättäminen

Järjestämme kokouksen tarjoilut ilmoittautuneiden mukaan, joten ilmoittauduthan sähköpostitse osoitteella: puheenjohtaja@lehto-ry.org viimeistään 15.4. Ilmoitathan myös mahdollisen erityisruokavaliotoiveen. Lisätietoja kokouksesta voi kysyä myös Katariinalta osoitteella puheenjohtaja@lehto-ry.org

Äiti Maa –meditaatio la 22.4. klo 13-15 Olotila Moyo, Tuomiokirkonkatu 1, Tampere

Rakkaat ystävät, Äiti Maa kutsuu meitä kerääntymään yhteen ja käyttämään luovaa voimaamme ja tietoisuutemme valoa toisenlaisen todellisuuden luomiseksi. Tätä tietoista, valoon ja harmoniaan suuntautunutta energian kohdistamista tarvitaan nyt enemmän kuin koskaan. Tervetuloa mukaan pyhään piiriin voimistamaan omaa luovaa voimaasi ja antamaan oman valosi loistaa rakkaudellisemman ja korkeavärähteisemmän tulevaisuuden luomiseksi. Äiti Maa –meditaatio on kanavoitu ryhmämeditaatio, johon sisältyy ohjattua visualisointia, energian välittämistä, äänen käyttöä, hiljentymistä, rauhoittumista ja oman luovan voiman käyttöä tietoisesti paremman maailman luomiseksi. Jokainen meditaatio on erilainen ja ainutkertainen energeettinen kokemus, joka määräytyy ryhmän energian ja senhetkisen globaalin energiatasapainon mukaan. Samalla saat hoitoa ja parantavaa energiaa itsellesi, työkaluja oman sisäisen voiman käyttöönottoon ja vahvistamiseen, sekä hyvän mielen tärkeästä työstä Maa-planeetan hyväksi. :) Meditaation ohjaa energiahoitaja Marja Hirvi. Meditaatio on maksuton ja avoin kaikille eikä aikaisempaa kokemusta tarvita. Tilan koon vuoksi ilmoittautuminen etukäteen on suotavaa osoitteeseen marjahirvi(at)gmail(piste)com. Meditaation jälkeen on Lehto ry:n kevätkokous klo 15.30. Sydämellisesti tervetuloa!

Äiti Maa -meditaatio ja itkuvirsi-työpaja su 26.3. klo 14.00 – 15.30 Tampereen Hengen ja Tiedon messuilla, Sampola,  Sammonkatu 2, luokka A308

Äiti Maa -meditaatiossa  (noin 30 min) maadoitumme Maaäidin parantavaan värähtelyyn, vahvistamme yhteyttämme luontoon ja sen tietoisuuteen, käytämme luovaa voimaamme Maaäidin energioiden tasapainottamiseksi ja voimistamme ykseyden energiaa.

Meditaatio sopii Sinulle jos haluat vahvistaa yhteyttäsi Äiti Maahan, rauhoittua, kokea Maan ja Valon taajuuksien parantavaa läsnäoloa ja auttaa Maa-planeetan energioiden tasapainottamisessa tietoisuutesi voimalla. Aiempaa kokemusta meditaatiosta ei tarvita.

Voit osallistua meditaatioon vaikka et olisikaan kiinnostunut itkuvirsityöpajasta. Suosittelemme meditaatioon osallistumista kuitenkin kaikille itkuvirsityöpajan osallistujille, sillä rauhoittuneessa ja juurtuneessa tilassa on helpompaa siirtyä vahvasti keholliseen  tunteiden ilmaisuun kuin suoraan messuhumusta. Meditaation vetää energiahoitaja Marja Hirvi.

Itkuvirsi-työpajassa tutustumme ikiaikaiseen äänellä itkemisen perinteeseen ja liitymme aiempien sukupolvien itkijänaisten ketjuun. Kuulemme, mistä perinteisistä elementeistä nykyajan itkijä voi halutessaan ammentaa ja miten itku toimii tässä ajassa hoitavana ja vapauttavana ilmaisukeinona. Saamme kokeilla, miltä tuntuu sanoittaa improvisoiden omat tunteet ja ilmaista ne äänellä itkun keinoin.

Itkuvirsi-työpajaan voi osallistua jokainen äänellä itkemisestä kiinnostunut ilman mitään ennakkotietoja, eikä laulutaitoa tarvita. Pyrimme luomaan luottamuksellisen ja rauhallisen ilmapiirin, jossa jokainen itkijä saatetaan yhdessä matkaan ja häntä kannustetaan nyyhkytyksin ja huokauksin. Äänellä itkeminen ryhmässä on yhteisöllisesti jaettua tunteiden kohtaamista.  Itkuvirsityöpajan vetää folkloristi (FM) Katariina Krabbe

Molemmat tapahtumat sisältyvät messulipun hintaan eikä erillistä ilmoittautumista tarvita. Lehto ry on messuilla koko viikonlopun 25.-26.3.2017 osastolla  316. Tervetuloa!

Täydenkuun hoitava äänimatka Tampereella

La 11.3.2017 klo 14.15-16 Tampere, Taidetila Pelto, Pirkankatu 1
Lämpimästi tervetuloa nauttimaan hoitavasta ja voimaannuttavasta äänimatkasta Täydenkuun alla! Irrottaudu hetkeksi arjen haasteista ja matkaa kanssamme ajan ja paikan tuolle puolen. Tilaisuudessa soivat noitarumpu, laulavat kulhot ja ihmisen ääni luoden yhdessä harmonisen äänimaailman, joka resonoi kaikkialla kehossa ja syvällä mielessä antaen rentoutusta, uutta voimaa ja mahdollisuuden vapautua kehon ja mielen lukoista.
Tapahtuman alussa ohjaamme osallistujat etsimään omaa hoitavaa ääntään arkaaisen laulun keinoin. Arkaainen laulu on spontaania ja intuitiivista, syvältä nousevaa ja hetkessä elävää ääntä joka parhaimmillaan on erittäin vapauttavaa ja parantavaa. Aikaisempaa laulukokemusta ei tarvita!
Tilaisuuden järjestää Lehto – Suomen luonnonuskontojen yhdistys Ry. Vetäjinä toimivat Maria Salminen ja Merel Ahtinen.
Maria on artesaani joka on harrastanut monipuolisesti laulua koko ikänsä, musiikin ja etenkin laulun syvällisesti parantava voima on hänelle erittäin tuttu ja rakas aihe. Hän on kulkenut noidan polkua yli 20 vuotta ja ohjaa Tampereella shamanistista rumpupiiriä.
Merel on suomalaisen luontoviisauden ja suomalaisugrilaisen samanismin opettaja, folkloristi (FM) joka on harrastanut harmonista ja arkaaista laulua vuodesta 2004 ja ohjaa Helsingissa rumpupiiriä.
Paikka: Taidetila Pelto Pirkankatu 1, Tampere (käynti Mariankatu 24 sisäpihalta) http://www.artpelto.fi/
Aika 11.3.2017 klo 14:15-16:00
Mukaan mahtuu 20 osallistujaa, varaa paikkasi osoitteesta maria.blixt80(at)gmail piste com Osallistumismaksu 15€ maksetaan ilmoittautuessa Lehto ry:n tilille, maksuohjeet saat vastausviestissä. Kaikki tuotot ohjataan Luonnonperintösäätiölle Suomen metsien suojeluun. Voit halutessasi osallistumismaksun yhteydessä maksaa Lehdon tilille itse päättämäsi lisäsumman, joka ohjataan lyhentämättömänä Luonnonperintösäätiölle. Mukaasi tarvitset makuualustan tai viltin ja lämpimät, mukavat vaatteet.

Äiti Maa –meditaatio Tampereella

ti 21.2.2017 klo 18-20 Tampere, Mahdollisuuksien Tila, Selininkatu 5

Rakkaat ystävät, lämpimästi tervetuloa yhdistymään ja tulemaan hoidetuksi Äiti Maan energioissa, puhdistamaan Maa-planeetan kristalliverkkoa visualisaation voimalla ja vastaanottamaan hoitavaa energiaa ja viisautta Valon taajuuksilta. Kaksituntisen meditaation aikana maadoitumme Maaäidin parantavaan värähtelyyn, vahvistamme yhteyttämme Luontoon ja sen tietoisuuteen, käytämme luovaa voimaamme Maaäidin energioiden tasapainottamiseksi, ja voimistamme Ykseyden energiaa tällä kauniilla planeetallamme.

Tilaisuus on avoin kaikille eikä aikaisempaa kokemusta meditaatiosta tarvita. Meditaatio sopii Sinulle jos haluat vahvistaa yhteyttäsi Äiti Maahan, rauhoittua, saada hoitoa, kokea Maan ja Valon taajuuksien parantavaa läsnäoloa, ja auttaa Maa-planeetan energioiden tasapainottamisessa tietoisuutesi voimalla.

Meditoimme lattialla pyhässä piirissä. Tilassa on joogamattoja, halutessasi voit tuoda oman viltin, istuinalustan tai muun pehmukkeen. Meditaatio on jaettu osiin joiden välissä on mahdollisuus oikoa jalkoja.

Vapaa pääsy. Tapahtuman järjestää Lehto – Suomen luonnonuskontojen yhdistys ry. Meditaation vetää energiahoitaja Marja Hirvi. Ilmoitathan tulostasi Marjalle: marjahirvi(at)gmail(piste)com Sydämellisesti tervetuloa!

Suomalaisen luontoviisauden rumpupiiri ja johdantoluento Helsingissä

1. helmikuuta 2017 klo 18:00–21:00
Pauligin Huvila, Mechelininkatu 36, 00260 Helsinki
Lehto – Suomen luonnonuskontojen yhdistys ry ja Helsingin rumpupiiri järjestävät yhteistyössä Kulttuuri- ja uskontofoorumi Fokus ry:n kanssa avoimen tutustumisillan luonnonuskontoihin. Tapahtuma kuuluu YK:n Uskontojen ja katsomusten yhteisymmärrysviikon ohjelmaan.Ilta alkaa alustuksella, jonka aiheena ovat luonnonuskonnot Suomessa. Erityisesti keskitytään samanismiin, joten luento toimii johdatuksena sen jälkeen alkavaan rumpupiiriin. Alustajina toimivat Lehto ry:n puheenjohtaja Katariina Krabbe sekä suomalaisen luontoviisauden ohjaaja Merel Ahtinen, joka vetää myös rumpupiirin.Tilaisuuteen osallistuminen ei vaadi mitään ennakkotietoja, avoin mieli riittää. Mukaan voi ottaa rummun tai helistimen, mutta osallistua voi hyvin myös ilman. Pauligin huvilalla on jonkin verran makuualustoja, mutta ne eivät välttämättä riitä kaikille, joten mukaan on hyvä ottaa myös istuinalusta, -tyyny tai esim. joogamatto. Huvilalla on usein viileää, joten villasukat ja muut lämpimät vaatteet ovat suositeltavia. Tarjolla on teetä ja pientä purtavaa.Tapahumaan on vapaa pääsy, mutta rajallisen tilan takia rumpupiiristä kannattaa varata paikka ilmoittautumalla etukäteen sähköpostitse osoitteella tiedotus (at) lehto-ry.org. Luentoa voi tulla seuraamaan ilmoittautumattakin. Tilaisuus on päihteetön.Lämpimästi tervetuloa!

Äiti Maa -meditaatio Helsingissä

la 21.1.2017 klo 13–15, Arabianranta

Rakkaat ystävät, lämpimästi tervetuloa yhdistymään ja tulemaan hoidetuksi Äiti Maan energioissa, puhdistamaan Maa-planeetan kristalliverkkoa visualisaation voimalla ja vastaanottamaan hoitavaa energiaa ja viisautta Valon taajuuksilta.

Kaksituntisen meditaation aikana maadoitumme Maaäidin parantavaan värähtelyyn, vahvistamme yhteyttämme Luontoon ja sen tietoisuuteen, käytämme luovaa voimaamme Maaäidin energioiden tasapainottamiseksi, ja voimistamme Ykseyden energiaa tällä kauniilla planeetallamme.

Tilaisuus on avoin kaikille eikä aikaisempaa kokemusta meditaatiosta tarvita. Meditaatio sopii Sinulle jos haluat vahvistaa yhteyttäsi Äiti Maahan, rauhoittua, saada hoitoa, kokea Maan ja Valon taajuuksien parantavaa läsnäoloa, ja auttaa Maa-planeetan energioiden tasapainottamisessa tietoisuutesi voimalla.

Meditoimme lattialla pyhässä piirissä. Ota mukaan oma joogamatto, viltti tai istuinalusta (tilassa ei ole alustoja), halutessasi voit tuoda myös tyynyn tai muun pehmukkeen. Meditaatio on jaettu osiin joten välissä on mahdollisuus oikoa jalkoja.

Vapaa pääsy. Sydämellisesti tervetuloa! Ilmoitathan tulostasi Marjalle: marjahirvi(at)gmail(piste)com Ilmoittautumisen yhteydessä saat tarkemmat ohjeet paikalle saapumiseen.

 

Pakanalliset talvimyyjäiset Tampereella

11. joulukuuta kello 11.00–15.00
Lentävä Lautanen
Pellavatehtaankatu 8 E, 4 krs, 33100 Tampere

Lämpimästi tervetuloa Pakanallisiin Talvimyyjäisiin tekemään uniikkeja löytöjä ja nauttimaan tunnelmasta! Tänä vuonna Lehto ry:n talvimyyjäiset järjestetään Lentävän Maton tiloissa, ihan Tampereen keskustassa. Tarjolla tulee olemaan erilaisia käsin valmistettuja tuotteita, joita et välttämättä löydä mistään muualta.

Myyjä! Varaa heti paikkasi osoitteesta omganic@lentavalautanen.fi. Saa tuoda oman pöydän mukaan tai levittää viltin lattialle! Toivomme myyjiltä luonnonmukaisuutta, käsityölähtöisyyttä ja omaperäisyyttä. Myyntipaikan hinta on 15 euroa, Lehto ry:n jäsenille puoleen hintaan.

Tapahtuman Facebook-event löytyy täältä

—————–

Menneet tapahtumat

Vivianne Crowleyn luento ja workshop

Lehto – Suomen luonnonuskontojen yhdistys ry ja Pakanaverkko ry järjestävät englantilaisen wicca-ylipapittaren, kirjailijan ja psykologin, tri Vivianne Crowleyn vierailun Helsingissä 1.–2.7.2016. Zen Centerin tiloissa, Kalevankatu 4, 2. krs.

Perjantai-iltana 1.7. kello 19.00–20.30 hän pitää luennon aiheesta Wicca henkisenä polkuna ja lauantaina 2.7. kello 10–17.30 on vuorossa koko päivän kokemuksellinen työpaja ja rituaali, jossa tutkitaan Feeniks-lintumyyttiä ja sen symboliikkaa ja magiaa. Sekä luento että työpaja pidetään englanniksi.

Hinnat:
Luento: 15 €, Lehdon tai Pakanaverkon jäsenhinta 10 €
Workshop: 50 €, jäsenhinta 40 €

Ilmoittaudu molempiin tapahtumiin mahdollisimman pian sähköpostitse osoitteella tiedotus@lehto-ry.org. Saat maksuohjeet ilmoittauduttuasi. Huom! Työpajaan mahtuu maksimimissaan 24 osallistujaa. Katso työpajan tarkempi kuvaus täältä.

Sieniretki Nuuksioon

Lähdemme sununtaina 4.10. tutkailailemaan metsän satoa Nuuksion kuusikoihin Takalan laavulle.

L-juna lähtee Helsingin rautatieasemalta 10.34, mutta voit totta kai hypätä kyytiin matkanvarreltakin. Kokoonnumme Espoon keskuksessa kello 11.00, bussin 85 A pysäkillä. Siitä jatkamme yhdessä kyseisellä bussilla Kattilantie 31 kohtaan, josta lähtee tie metsän läpi Salmeen. Bussipysäkin kohdalla on myös parkkipaikka ja Nuuksion opastustaulu, jos tulet autolla.

Tie mutkittelee kuusikkorinteillä, joista löytyy ainakin toivottavasti suppiloita ja lampaankääpiä. Teiltä poiketaan metsään sieniä hakemaan ja reilu kolmen kilometrin jälkeen levähdetään Takalan laavulla. Laavulla voi viritellä syksyn riittitulet ja paistaa herkut.

Palataan oman aikataulun mukaan tienvarteen bussia odottamaan (lähtee noin tunnin välein), aikatulut otetaan mukaan. Paluubusseja lähtee esimerkiksi 16.30,17.05, 18.05 ja 19.05

Ota mukaan metsään sopivat kengät, eväät, kori tai ämpäri ja reipas mieli. Miksei joku soitinkin tulille mukaan.

Ilmoittaudu sähköpostise helsinki(a)lehto-ry.org, ja kerro jos tulet autolla, niin osaamme tarvittaessa odottaa parkkiksella

—————————————

Syysleiri

Lehdon syysleiri järjestetään tänä vuonna Valkeakoskella, Kariniemen leirikeskuksessa 11.-13.9.2015

Ohjelmassa leirillä on yhdessäolon lisäksi muun muassa syyskokous, saunomista, rummuttelua, piirejä ja tanssia. Lisäksi dramaturgi Outi Rossi, joka on tehnyt kuunnelmat mm. Bashkirian ainutlaatuisista mammuttiluolista ja alkukantaisesta mehiläishoidosta, on kutsuttu leirille esitelmöimään. Esitämme leirillä myös suomenusko-teemaisen elokuvan, Ukonvaajan, mikäli se ehtii ilmestyä ennen leiriä.

Leirin ruokahuollosta vastaa Muni’s Workshop. Luvassa on siis hyvää vegaaniruokaa, jossa yleisimmät erityisruokavaliot on huomioitu.

Kariniemen leirikeskus sijaitsee Vanajaveden rannalla noin 20 kilometrin päässä Valkeakosken keskustasta Haukilassa. Majoitustilaa on 52 hengelle pääosin 8 hengen huoneissa. Käytössämme on myös muun muassa ruokasali, pieni suurtalouskeittiö varusteineen sekä puulämmitteinen rantasauna 30 hengelle. Alueella on myös kolme nuotiopaikkaa sekä luontopolku luonnonsuojelualueella.

Huom! Edulliset leirihinnat sisältävät myös  yhteiset ruokailut. Kimppakyytejä järjestellään lähempänä leiriä, ja Valkeakoskelle julkisilla saapuville pyritään järjestämään kyyti perille.

Osallistumismaksut

jäsenhinta: aikuiset 20 euroa, lapset 10 euroa.
Hinnat muilta: aikuiset 30 euroa,  lapset 15 euroa.
Vanhempiensa pedissä yöpyvät pienet lapset maksutta.

Ilmoittaudu leirille osoitteella lehto@lehto-ry.org. Leirillä tarjotaan kaikille kasvisruokaa; ilmoita mahdolliset muut ruokavaliotoiveet sekä allergiat ilmoittautuessasi. Ilmoita samalla mukaan tulevien lasten iät.

Pirkanmaa

31.5.2015 sunnuntaina eri uskontokuntiin tutustuminen jatkaa tutustumisella Karhun Kansaan. ILMOITTAUTUMINEN ja lisätietoja ajasta sekä paikasta sähköpostilla tuominen.mj@gmail.com

Helsinki

Perjantaina 8.5.2015 kello 17–21 kokoonnumme viimeistä kertaa Pauligin huvilalle,  Mechelininkatu 36.

Juodaan teetä ja jaetaan omat tarinamme: Minkälainen polku on tuonut meidät luonnonuskontojen ja Lehdon pariin? Minkälaisia mutkia on matkalla ollut? Miten kunkin maailmankuva on muuttunut vuosien varrella? Millainen se on tällä hetkellä? Minkälaisena polku näyttäytyy nyt? Mihin se on viemässä?

Ei ole väliä, mitä uskonnollista suuntausta edustat tai pystytkö tai haluatko sitä edes määritellä. Ei ole myöskään väliä, kuinka kauan olet ollut kiinnostunut luonnonuskonnoista – sekä konkarit että ensikertalaiset ovat aivan yhtä tervetulleita jakamaan kokemuksiaan. Mukaan voi ottaa pientä purtavaa nyyttärihengessä.
Ilmoittaudu sähköpsotitse osoitteella helsinki@lehto-ry.org.
Tervetuloa!

Helsinki

Torstaina 12.3.2015 kello 17 alkaen pakanahenkinen tavaranvaihtoilta Pauligin huvilalla, Mechelininkatu 36.

Tuo paikalle tarpeettomat (hyväkuntoiset ja puhtaat) vaatteet, kirjat ja pientavarat  ja ota muiden tuomista tarvitsemasi. Voit tulla mukaan tonkimaan toisten tuomisia, vaikka et itse toisi mitään. Paikalle voi myös aivan mainiosti tulla vain turinoimaan ja juomaan teetä nyyttärihengessä. Tapahtuma alkaa klo 17 tienoilla ja kestää vapaamuotoisesti klo 21:n asti. Kaikki ovat lämpimästi tervetulleita jäsenyyteen katsomatta.

Huom! Varaudu viemään tuomasi ylijääneet tavarat mukanasi – tai mikäli sinulla on käytössäsi auto, olisi hienoa, jos voisit auttaa meitä toimittamalla ylijääneet tavarat Kierrätyskeskukseen.


 

Kuopio
Kallaveen ruojien seuraava miitti on tiistaina 18.11. klo 17.00. Kohtaamme Amarillon edessä, ja päätämme siellä minne jatkamme.
Tutustumme vasemman käden polkuun ja kaikkeen muuhunkin tällä kertaa. Tarjolla siis tietoa tarjoava miitti.

Tervetuloa.

 

 

Tampere

Sammakkokerhon kokoontuminen tiistaina 24.3. Kaupinojan saunalla 17.45. Uikkarit mukaan.

 

Eri uskontokuntiin tutustuminen

Torstaina 26.3. klo 17 tutustuminen Tampereen ortodoksiseen kirkkoon.


Lehdon tapaamisista voit kysellä suoraan paikallisvastaavilta, joiden yhteystiedot löytyvät yhteystiedot-osiosta. Lehdon tapaamisista ilmoitetaan myös yhdistyksen Facebook-ryhmässä.

Lisätietoa:
Tiedotus@lehto-ry.org

Lehto – Suomen luonnonuskontojen yhdistys ry on kaikille Suomessa asuville luonnonuskovaisille ja luonnonuskonnoista kiinnostuneille tarkoitettu uuspakanahenkinen yhdistys.