Lehto ry - Tervetuloa

Toimintakertomus 2005

Suomi on yhdistysten luvattu maa. Järjestöjä löytyy politiikan rintamalta aina mammuttimaisiin urheiluseuroihin. Me Lehdossa olemme huhkineet jo vuosia alle sadan jäsenen voimilla. Kun vielä laskukoneeseen naputtelee aika harvan aktiivijäsenen määrän, on hiukan yllättävääkin kuinka paljon ehdimme viime vuonnakin puuhata. Tämä summaus toimikoon osaltaan inspiraationa niin uusille kuin vanhoillekin jäsenille; löytyisikö alla mainituista toimista mitään sinua kiinnostavaa? Lehdossa on aina tilaa uusille ideoille ja aktiivisille puuhaajille – kukin kykynsä ja voimiensa mukaan!

Perinteiset julkaisukanavat käytössä

Seita-lehteä julkaistiin neljä 40-sivuista lehteä vuoden aikana. Kirjoittajia löytyi mukavasti jäsenten joukosta ja juttuja on sadellut myös ulkopuolisilta kiinnostuneilta. Kiitos teille panoksestanne ja pitäkäähän kynä sauhuamassa jatkossakin! Kahden lehden mukana lähetettiin puheenjohtajan rustailema jäsenkirje. Www-sivuja on myöskin päivitelty säännöllisesti, kävijämääriä seurattu ja saatiinpa loppuvuodesta vihdoin englanninkielinen osiokin väännettyä sivustolle.

Me näymme ja kuulumme

Vuoden aikana eri medioiden edustajille on vastattu kysymyksiin, joilla on pääasiassa taustoitettu lehtijuttuja. Myös henkilöhaastatteluja on syntynyt yhteistyössä tiedotuksen ja sanoma- ja aikakauslehtien kanssa (Maaseudun tulevaisuus ja Trendi). Yhteystietoja on välitetty esimerkiksi radiohaastattelua varten. Yksityisille ihmisille on vastattu kysymyksiin luonnonuskonnoista ja yhdistyksen toiminnasta. Prometheus-leirillä on käyty kertomassa wiccasta. Lehto oli hyvin esillä Titus Hjelmin toimittamassa kirjassa Mitä wicca on? Kirjassa julkaistiin useita aiemmin Seita-lehdessä ilmestyneitä juttuja.

Toukokuussa yhdistyksen nimissä kirjoitettiin yksi vastine Turun Sanomiin yhdessä Pakanaverkko ry:n ja Wicca ry:n kanssa. Esitteitä on jaettu vuoden mittaan yhdistyksestä kiinnostuneille erilaisissa tapahtumissa, miiteissä ja esim. kirjakauppojen ilmoitustaululla. Yhdistystä on tarvittaessa esitelty tapahtumissa.

Yhteistä puuhaa

Paikallistapaamisia on järjestetty tuttuun tapaan eri puolilla maata. Paikallisvastaavuuksia on päivitetty. Vuoden aikana on ollut useita teemamiittejä ja muutama workshop. Syksyllä järjestettiin perinteiset Halloween-bileet ja niiden yhteydessä myyjäiset. Yhteistyötä on herätelty ainakin puheiden tasolla Pakanaverkko ry:n ja Shamaaniseura ry:n kanssa, pääasiassa Pakanapäivä-tapahtuman yhteydessä. Pakanapäivä-tapahtumaan Lehto osallistui nimellisenä tukijana. On tehty yhteistyötä Sommelo ry:n kanssa ja tältä pohjalta vietettiin Muinaissuomalainen illanvietto Pukkisaaren rautakautisessa kylässä Helsingissä.

Taloutta viilattiin ja toimintoja petrattiin

Avustuksia ei viime vuonna haettu, koska yhdistyksen taloudellinen tilanne oli hyvä. Seidan painopaikkaa ei nähty järkeväksi kilpailuttaa, koska yhteistyö nykyisen painon kanssa on sujunut hyvin. Siirrettiin hallituksen kokouksessa 4.2.2006 sihteerin työt Jarille. Sihteerin työt olivat päässeet ruuhkautumaan pitkältä ajalta, joten Jari aloitti tilanteen korjaamisen. Tehtiin kirjallinen ohjeistus jäsenlistan ja yhdistystoiminnan pelisäännöistä. Käännettiin tekstejä kansainvälistä yhteistyötä silmällä pitäen ja valmisteltu ulkomaisille yhdistyksille ja pakanalehdille lähetettävää yhteistyökirjettä.

Toimintakertomus on julkaistu hivenen pitempänä versiona Lehto - Suomen Luonnonuskontojen yhdistys ry:n Seita-lehden numerossa 1/2006


Liity jäseneksi Lehtoon


Lehto ry - Etusivu In English Lehto ry Lehdon ryhmä Facebookissa Etusivu Lehto Uskonnot Tapahtumat Seita-lehti Verkkokauppa Yhteystiedot Lehto ry Facebookissa Liity jäseneksi Mukaan toimintaan Luennoitsija Lehdolta Hyväntekeväisyys