Lehto ry - Tervetuloa

Toimintakertomus 2009

Lehto - Suomen Luonnonuskontojen yhdistys ry:n toiminta vuonna 2009 on koostunut lähinnä vakaasta ja monipuolisesta paikallistoiminnasta. Yhdistys on osoittanut hyviä kasvun merkkejä ja näihin on pyritty vastaamaan kykyjen ja resurssien mukaan. Vuoden aikana on oltu mukana myös monessa yhteistyöprojektissa hyvin tuloksin.

Yhdistys on onnistunut ajamaan luonnonuskontojen ja luontoa kunnioittavan elämäntavan asiaa vakaasti, asiallisesti ja kokemuksen tuomalla varmuudella.


Paikallistoiminta

Yhdistyksen nimissä tapaamisia on järjestetty tuttuun tapaan monilla paikkakunnilla.
Tampereella pyöri vuoden aikana rumpupiiri sekä energiapiiri ja Turussa oli kevään aikana aktiivinen rumpupiiri. Luontokävelyitä järjestettiin yhteistyössä Shamaaniseuran kanssa sekä Helsingissä että Turussa. Myös erilaisia luontoretkiä, täysikuukävelyitä ja piknikkejä vietettiin luonnonhelmassa. Tampereella järjestettiin rummunrakennustyöpaja, jonka tuloksia saatiin ihailla Seita-lehden sivuilla. Oulussa paikallistoiminta lähti pitkästä aikaa aktiivisesti käyntiin. Teematapaamisissa oli aiheina muun muassa maaginen askartelu, shamanistiset voimapaikat, Ásatrú, manalamyytit ja maaginen tahto.

Paikallistoimintaa oli seuraavilla paikkakunnilla: Espoo, Helsinki, Hämeenlinna, Kuopio, Lappeenranta, Oulu, Pieksämäki, Savonlinna, Tampere, Turku, Vaasa

Jäsenlehti ja verkkosivut

Lehdon www-sivujen ilme ja käyttöliittymä uudistui alkukesästä. Uudella sivustolla näkyvässä osassa ovat etusivun uutisvirta. Lehto sai myös vuoden aikana oman ryhmänsä sekä Facebookiin että Irc-galleriaan. Myös irc-kanava #lehto näki päivänvalon ja keräsi hyvin keskustelijoita turisemaan niin luonnonuskonnoista kuin arkisista asioista. Yahoo Groups pohjainen yhdistyksen jäsenlista jatkoi vanhaan malliin toimintaansa, kuten myös hallituksen oma lista, sekä tapahtumien suunnitteluun tarkoitettu Puuhali-lista.

Seita-lehteä julkaistiin uudessa isommassa koossa neljä numeroa. Kevään lehti oli ásatrú-teemanumero. Sen irtonumerot loppuivat pian kesken, koska kiinnostus numeroa kohtaan oli niin suuri. Seidassa oli vuoden aikana pari kilpailua, jonka palkintoina voittajille lahjoitettiin esimerkiksi lankapaketteja.
Kirjasto

Lehdon kirjasto sijaitsi vuonna 2009 fyysisesti Hämeenlinnassa. Lehdon kirjaston valikoima kasvoi runsaiden kirjalahjoitusten ansiosta parillakymmenellä kirjalla. Varsinainen kirjaston käyttö jäi vuoden aikana kohtalaisen hiljaiseksi.
Yhteiset tapahtumat

07.02. Helsinki
Lehdon vuosikokous järjestettiin yksityisasunnossa Helsingissä, jonka jälkeen oli yhteinen Lehdon tapaaminen Bar Iguanassa.

21.02. Tampere
Laskiastapahtuma Tampereella Horhan entisessä laskettelurinteessä.

21.09. Turku
Kaupunkipakanasuunnistus yhteistyössä Pakanaverkon kanssa. Tapahtuman yhteydessä pidettiin suurtapaaminen johon osallistui yli 30 ihmistä.

23. – 25.10.Ylöjärvi
Lehdon syysleiri Antaverkassa. Leirille osallistui yhteensä 24 aikuista ja lasta. Leirillä nähtiin ja koettiin kaikkien aikojen juhlavin ja runsain yhteisateria.
Yhteistyötä kotimaassa ja ulkomailla

Yhteistyötä tehtiin niin paikallisesti kuin kansainvälisestikin. Ulkomailla ollaan oltu yhteydessä mm. Pagan Federationin, sekä tsekkiläisten ja kanadalaisten pakanatoimijoiden kanssa. Media sai vastauksia kysymyksiinsä luonnonuskonnoista ja pari toimittajaa osallistui Lehdon tapahtumiin tehden niistä juttuja kotimaisiin julkaisuihin ja radioon. Myös tutkijoille on tarjottu taustatietoa luonnonuskonnoista. Turussa järjestettiin Luonnonuskontojen teemapäivä marraskuussa. Siihen sisältyi paljon kiinnostusta herättänyt yleisöluento yhteistyössä Turun Museokeskuksen kanssa. Shamaaniseuran ja Juurielon kursseista tiedotettiin aktiivisesti jäsenistölle. Pakanaverkon kanssa yhteistyötä tehtiin Suurleirin ja Kaupunkipakanasuunnistuksen osalta.


Jäsenistö

Yhdistyksen jäsenkanta on ollut koko vuoden selkeässä nousussa ja näyttää edelleen merkkejä hyvästä kasvusta. Hankaluuksia onkin aiheutunut mukautumisesta muuttuvan jäsenistön mukana. Jäsentietojen käsittelyn parantamiseksi päätettiin hankkia uusi jäsenrekisteriohjelma kun oli ensin tutustuttu vaihtoehtoihin, varsinainen hankinta siirtyi kuitenkin vuoden 2010 puolelle. Vuonna 2009 oli yhdistyksessä 115 jäsenmaksunsa maksanutta jäsentä, joista 35 uusia jäseniä. Vuoden aikana 4 jäsentä erosi yhdistyksestä.


Talous

Yhdistyksen talous on ollut kiitettävän vakaa ja yhdistyksen vanhat velat ollaan voitu maksaa kokonaan pois. Vuoden aikana hankittiin postitusta helpottamaan jäsensihteerille maksukortti jolla hoitaa mm. postituksen juoksevat kulut helposti.


Liity jäseneksi Lehtoon


Lehto ry - Etusivu In English Lehto ry Lehdon ryhmä Facebookissa Etusivu Lehto Uskonnot Tapahtumat Seita-lehti Verkkokauppa Yhteystiedot Lehto ry Facebookissa Liity jäseneksi Mukaan toimintaan Luennoitsija Lehdolta Hyväntekeväisyys